FESTIVAL MLADOSTI: Sportske igre mladih okupile više od hiljadu učesnika iz Zenice (FOTO)

FESTIVAL MLADOSTI: Sportske igre mladih okupile više od hiljadu učesnika iz Zenice (FOTO)

IMG_7110

Vikend u Zenici započeo je u znaku mladosti i sporta za što mnogi smatraju da je idealna kombinacija.

Djeca se kroz sport uče životu, fer pleju, kako savladati padove, ali i kako se na najbolji način veseliti usponima. Danas smo na sportskim terenima u Zenici mogli vidjeti upravo takav način edukacije mladih ka boljem životu u zajednici kakva je ona u našoj zemlji.

Na adresu Sportskih igara mladih od 22.6., kada je i otpočela treća po redu najljepša sportska priča, stižu same pohvale. A kako i ne bi kada ovi mladi ljudi u organizaciji imaju samo jedan cilj, a to je uljepšati još jedno ljeto mladim Bosancima i Hercegovcima.

Takmičenje je započelo CocaCola Cup-om u Areni Zenica gdje se više od 500 mališana borilo za prolaz u veliko finale koje će se održati u periodu od 20.-24. augusta ove godine. Pobjednik prvog zeničkog CocaCola Cup-a je ekipa "Sile Nebeske". Ime koje je nosila ova ekipa je definitivno njihov zaštitni znak, a sada ćemo Vam reći i kakve gol razlike su pravili ovi dječaci:

1. utakmica 10:0

2. utakmica 5:0

3. utakmica 7:1

4. utakmica 7:0

Finale: 7:1

Takmičenje se nastavilo Uniqa i Poli kupom u dvorani na Bilmišću. Opet su nogomet i rukomet bili najpopularniji sportovi, a naši Zeničani iz škole rukometa "Čelik Junior" su sa svoje dvije selekcije prošli u finale igara mladih. Prvo mjesto u malom nogometu u kategoriji dječaci 2001. i mlađi osvojila je ekipa EKO. Finalna utakmica za najmlađe nogometaše je definitivno donijela najviše "izljeva" emocija, pa smo vidjeli mnoštvo suza, kao i mnoštvo veselja. Neutješna ekipa "Legendi" na kraju je ipak s blagim osmijehom napustila teren dvorane Bilmišće zahvaljujući organizatorima koji za sve nađu neku nagradu, pa su tako i Legende dobile novu mogućnost borbe za veliko finale.

Najljepša sportska priča će nastaviti uljepšavati ljetne dane raspusta mališanima širom Bosne i Hercegovine, a pred organizacijom je još petnaest gradova.

PRIJAVITI SE MOŽETE NA TAKMIČENJE U GRADOVIMA DOMAĆINIMA DO DANA TAKMIČENJA U TOM GRADU. Iduće takmičenje je u Sarajevu.

Raspoložen neko za druženje? Vrijedna i uvijek vesela ekipa SIM-a vas očekuje. Ispunite svoje prijave na www.igremladih.ba i budite dijelom najljepše sportske priče.

Foto: Benjamin Hazić i Adis Alić

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE