FIFA apelira na fudbalere: Vakcinišete se!

2020 03 18t171554z 2101952344 rc2hmf9crp2c rtrmadp 3 health coronavirus soccer fifa 286927 750x500 1
FILE PHOTO: Soccer Football - Official Draw for the FIFA Club World Cup UAE 2018 - Zurich, Switzerland - September 4, 2018 General view of the FIFA logo before the start of the draw REUTERS/Arnd Wiegmann/File Photo
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Svjetska fudbalska organizacija (FIFA) apelirala je na fudbalere širom svijeta da se vakcinišu protiv koronavirusa.

“Potičemo vakcinaciju protiv korona virusa i podržavamo stav Svjetske zdravstvene organizacije – osiguran, fer i pravedan pristup vakcinama je u svim zemljama odlučujući. Fudbaleri ne bi trebali imati prioritetan pristup vakcinaciji“, navodi se u priopćenju Fife.

Svjetska kuća fudbala apel je izdala povodom odluke britanske vlade da potpuno imunizirani igrači nakon povatka sa predstojećih utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ne moraju u hotelsku karantinu iako je utakmica odigrana u zemljama koje se nalaze na takozvanoj “crvenoj listi“.

FIFA je pozdravila odluku britanske vlade i ukazuje da je sudjelovala aktivno u pronalaženju rješenja, koje je, kako navode, u interesu svih.

Također, FIFA je uvjerena da se radi o pozitivnom koraku u pravom smjeru.

GODISNJICA
MARKETING