9 7
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Sport / Svijet
Kurbani 2021

Nakon što je najavljena promjena formata Evropskog prvenstva, proširenje Lige prvaka, izbačeno pravilo gola u gostima, stižu još neke promjene u samoj igri. Bolje rečeno, bar se za sada probavaju.

Na turniru mladih timova PSV Ajndhovena, AZ Alkmara, RB Lajpciga i Briža igrat će se po novim pravilima, a reakcije publike i aktera biće pokazatelj da li Svjetska fudbalska federacija (FIFA) treba razmatrati promjene ili ne. 

Umjesto dosadašnjih dva puta po 45 minuta igra se dva puta po 30, s tim da se vrijeme zaustavlja prilikom svakog prekida igre. Aut će se izvoditi nogom kako bi se povećao procenat gol-šansi, iz slobodnog udarca dozvoljeno je krenuti u dribling bez prethodnog dodavanja, broj izmjena bit će neograničen, a igrač koji dobije žuti karton mora napustiti igru na pet minuta.

Fudbalskim ljubiteljima ovo ne zvuči privlačno, jasno da bi nova pravila promijenila igru koja je osvojila srca ljudi širom svijeta, ali kao i uvijek, javnost neće donijeti konačnu odluku, već će nju odrediti put novca.