Portal 072info

FIFA objavila novu rang listu: BiH na 28. poziciji, veliki nazadak Srbije

Od selekcija iz regiona najbolja je Hrvatska koja je na 13. mjestu, a najveći napredak ostvarila je reprezentacija Jamajke.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se na 28. poziciji rang-liste najboljih nacionalnih timova Svjetske nogometne asocijacije (FIFA) koja je danas objavljena.

BiH zauzima 28. mjesto što je lošije za dvije poziciije u odnosu na poredak iz prošlog mjeseca.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Od selekcija iz regiona najbolja je Hrvatska koja je na 13. mjestu što je bolje za jednu poziciju u odnosu na juli. Reprezentacija Albanije sada na 22. poziciji nakon što je napredovala za 14 mjesta, te je tako prestigla BiH na drugoj poziciji lokalnog rejtinga u balkanskoj regiji.

Od ostalih reprezentacija iz regiona, Slovenija je 46, Srbija 66, Crna Gora 77. i Makedonija na 103. poziciji FIFA rang liste.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Najbolje rangirana selekcija svijeta je Argentina a prate je Belgija, Njemačka, Kolumbija, Brazil, Portugal, Rumunija, Engleska, Vels i Čile.

Srbija je ovog mjeseca najviše nazadovala od svih reprezentacija u svijetu, za rekordna 23 mjesta. Jamajka je najviše napredovala, i to za 21 mjesto, javlja Anadolu Agency (AA).

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME