Portal 072info

FIFA objavila novu rang listu: BiH na 28. poziciji, veliki nazadak Srbije

Od selekcija iz regiona najbolja je Hrvatska koja je na 13. mjestu, a najveći napredak ostvarila je reprezentacija Jamajke.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se na 28. poziciji rang-liste najboljih nacionalnih timova Svjetske nogometne asocijacije (FIFA) koja je danas objavljena.

BiH zauzima 28. mjesto što je lošije za dvije poziciije u odnosu na poredak iz prošlog mjeseca.

Od selekcija iz regiona najbolja je Hrvatska koja je na 13. mjestu što je bolje za jednu poziciju u odnosu na juli. Reprezentacija Albanije sada na 22. poziciji nakon što je napredovala za 14 mjesta, te je tako prestigla BiH na drugoj poziciji lokalnog rejtinga u balkanskoj regiji.

Od ostalih reprezentacija iz regiona, Slovenija je 46, Srbija 66, Crna Gora 77. i Makedonija na 103. poziciji FIFA rang liste.

Najbolje rangirana selekcija svijeta je Argentina a prate je Belgija, Njemačka, Kolumbija, Brazil, Portugal, Rumunija, Engleska, Vels i Čile.

Srbija je ovog mjeseca najviše nazadovala od svih reprezentacija u svijetu, za rekordna 23 mjesta. Jamajka je najviše napredovala, i to za 21 mjesto, javlja Anadolu Agency (AA).

Podijelite članak