FIFA otvorila disciplinski postupak protiv Argentine dva dana uoči utakmice s Hrvatskom

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Disciplinska komisija Međunarodne nogometne federacije (FIFA) otvorila je postupak protiv Argentinaca Lionela Messija i Emiliana Martineza, kao i protiv Nogometnog saveza Argentine zbog mogućeg kršenja pravila ponašanja.

Naime, Messi je nakon utakmice protiv Nizozemske u negativnom kontekstu komentarisao suđenje, rekavši da je bilo “generalno loše”, te da je pogodak Nizozemaca u 100. minuti došao iz nepostojećeg prekršaja. Zbog niza kritika na račun Španca Lahoza, jasan je razlog zbog kojeg je pokrenut postupak protiv njega.

Golman Gaučosa – Martinez, uz negativno komentarisanje suđenja i direktnih kritika na račun sudije Lahoza, vrijeđao je i selektora Nizozemske Van Gaala, iako je poslije meča pokušao objasniti svoje psovke i pogrdne riječi.

“Čuo sam da je Van Gaal prije meča rekao kako Nizozemska ima prednost i da će pobijediti ako dođe do penala. Mislim da je trebao držati jezik za zubima”, rekao je Martinez.

Iz FIFA-e su potvrdili da su protiv Argentinaca otvorili postupak, iako se tamošnji nogometni savez nada kako kazne neće biti ozbiljne, tačnije da igrači neće biti ugroženi za nastup protiv Hrvatske u polufinalu, što je u suštini najvažnije.

“Disciplinska komisija FIFA-e otvorila je postupak protiv Nogometnog saveza Argentine zbog mogućeg kršenja člana 12 – nedolično ponašanje igrača i službenog osoblja, te člana 16 (ometanje reda i sigurnosti na utakmicama)”, navedeno je u saopćenju FIFA-e.

Meč između Argentine i Hrvatske igra se u utorak od 20 sati.

Klix.ba