FIFA rang lista: BiH pala za pet mjesta

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine pala je za pet mjesta u odnosu na prošli mjesec, te na danas objavljenoj FIFA rang listi plasirana je na 28. poziciju.

Lošiji plasman izabranika selektora Mehmeda Baždarevića uzrokovan je debaklom 7. oktobra u Belgiji (0:4) u drugom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018”.

Iako je pala za dvije pozicije Hrvatska je i dalje najbolje rangirana reprezentacija iz regije Zapadnog Balkana na 16. mjestu. Srbija je napravila pomak od sedam stepenica, te je sada 43. na FIFA rang listi.

ČITAJ JOŠ:  Baždarević uoči Španije: Pružiti dostojan otpor favoriziranom protivniku!

Od ostalih nacionalnih timova iz regije ogroman napredak napravila je Crna Gora, koja je skočila za čak 49 mjesta na 56. poziciju, dok je Slovenije na 52., Makedonija 155., Kosovo 164.

Argentina je na oktobarskoj FIFA rang listi ostala najbolja selekcija svijeta. Druga je Njemačka, treći Brazil. U top 10 još su Belgija, Kolumbija, Čile, Francuska, Portugal, Urugvaj i Španija.

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sportplus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sportplus”
GODISNJICA
MARKETING