Portal 072info

FIFA upozorila Čelik na dug prema Borisu Paviću

Svjetska nogometna organizacija (FIFA) danas je poslala odluku Nogometnom savezu BiH, kojom se upozorava Nogometni klub Čelik iz Zenice da s novim rokom, do 11.novembra, izvrši isplatu dugovanja bivšem treneru Borisu Paviću.

U novoj odluci FIFA-e, koju NK Čelik mora ispoštovati, nije navedena suma koja se duguje, ali se najvjerovatnije radi o iznosu višem od 36.000 KM, na ime neisplaćenih plata i troškova procesa.

Trener Boris Pavić je prošle sezone vodio ekipu Čelika, ali s obzirom na to da nije imao radnu dozvolu, koju klub nije mogao obezbjediti zbog dugovanja Poreznoj upravi FBIH, došlo je do raskida dogovora.

Tokom igračke karijere Boris Pavić je u dva navrata branio boje kluba sa Bilina polja i bio je jedan od ljubimaca zeničke publike.

Ukoliko se ova odluka ne ispoštuje FIFA će prema Čeliku primijeniti disciplinske sankcije, i to oduzimanja bodova ili preseljenja u niži rang, što ponovno ne oslobađa klub od izvršenja pravosnažne odluke. 

U slučaju zakašnjenja u isplati, u skladu s ranijom odlukom, oštećena strana može tražiti novčanu kaznu za klub zbog neizvršavanja navedene odluke.

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sportplus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sportplus”
Podijelite članak