Portal 072info

Filipović: Baš je Putina ujela muha šta će Hrvati uraditi, Hrvatska je bila agresor na BiH

Akademik Muhamed Filipović izjavio je da je Hrvatska bila agresor na BiH, kao i da su izjave hrvatskog predsjednika Kolinde Grabar – Kitarović u Kanadi nezrele i diplomatski neprimjerene. Filipović je rekao da “Hrvati hoće nazor da budu nekakva značajna činjenica u svjetskom političkom životu”, a da ne mogu jer “jednostavno nemaju ni moralni ni psihički kapacitet”.

“Hrvatska je bila agresor na BiH, a sada se javlja hrvatska predsjednica koja nalazi nama mane i broji nam krvna zrnca”, rekao je Filipović za TV1.

On smatra nonsensom tvrdnju da Rusija naoružava Republiku Srpsku i da je to opasnost po Hrvatsku.

“Pa nisu ni u Republici Srpskoj idioti, oni vode jednu politiku koja se može ne sviđati nekome, ali svakako neće voditi samoubilačku politiku”, istakao je Filipović.

On je dodao da se Kitarovićeva ili oni koji vode hrvatsku politiku, plaše povratka 200.000 Srba protjeranih iz Hrvatske. Filipović je ocijenio da Kitarovićeva vjerovatno smatra da su ovakvi istupi Evropi prihvatljivi.

“Vara se u tome što ne razumije da je Evropi, prije svega, stalo do dobrih odnosa sa Rusima, pa i sa Srbima i da Evropa veoma dobro i veoma intenzivno radi da Srbi uđu u EU”, naveo je Filipović.

On smatra da je komična i izjava Kitarovićeve da će da pošalje vojsku na granicu s Rusijom, kao i izjave premijera Hrvatske Andreja Plenkovića u Kijevu.

“Baš Putina ujela muha šta će Hrvati! Jednom su Hrvati išli na Crno more, ratovali protiv Rusije, pa se zna kako su se proveli”, dodao je Filipović. Kitarovićeva je za časopis “Difens njuz” izjavila da je BiH politički neemancipovana i nestabilna zemlja, u kojoj se islam mijenja i postaje radikalizovan.

nezavisne.com

Podijelite članak