Film “Spomenik” najbolji studentski film za 2013. godinu

ZastavaU Sarajevu na Industry Terrace Sarajevo film festivalu sinoć se održala dodjela partnerskih nagrada, te su u okviru iste dodijeljene i mnogobrojne nagrade i to Udruženja filmskih radnika BiH i BH Film programa za najbolji studentski bh. Film, te je žiri i odlučio da nagradi najbolje.

Žiri se sačinjavao od prestižnih i poznatih imena ove umjetnosti: Tina Šmalcelj (rediteljica i scenaristica), Ajla Hamzić (glumica) i Vladimir Kordanović (producent), su odabrali pobjednike ovogodišnjeg studentskog programa, a cijeli program se sačinjavao od 27 filmova, i to sa tri bosanskohercegovačke filmske škole, tačnije (Akademija scenskih umjetnosti Sarajevo, Akademija umjetnosti Banja Luka i Sarajevo Film Academy), dosta prestižne, poznate i kvalitetne akademije.

Kako je po pravilu njihova zadnja odluka, po ocjeni stručnog žirija, najbolji bosanskohercegovački  studentski film za 2013. godinu je film “Spomenik” , čiju režiju potpisuje Dario Đuraković (AUBL).

Također, jednu od specijalnih nagrada u svakim kategorijama žirija dobio je film “Šuma” reditelja Dajana Javorca (AUBL), a još prestižnije priznanje, specijalno priznanje žirija dobio je film “Varijacije” čiju režiju potpisujeHari Šečić (ASU), prenose iz Udruženja filmskih radnika BiH.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE