Portal 072info

FILMSKA POTJERA U HRVATSKOJ: Nakon što je probio rampu, bježao policiji 100km

Ono što se rijetko viđa i u filmovima dogodilo se u Hrvatskoj. Naime, vozač (27) audia je probio graničnu traku na Bajakovu, te se velikom brzinom udaljio sa mjesta prelaska. 

Vozač audia je probio rampu na Bajakovu, te nastavio voziti velikom brzinom autocestom A3. Za njim su se odmah uputila policijska vozila. Policija je o slučaju obavjestila i svoje kolege u susjednoj županiji do koje vodi cesta A3. Nakon što su više od 100km lovili audi, policijska vozila su napokon presrela “podivljalog” vozača, te ga lišila slobode.

Pomoć u lovu su im pružili pripadnici službe autocesta i to sasvim slučajno. Naime, kamion autocesta je vozio zaustavnom trakom, te se odjednom iza njega pojavio audio koji je naglo skrenuo u lijevu stranu, djelimično izgubio kontrolu nad vozilom, te pokušao skrenuti prema kanalu kraj autoceste, ali ga policija u tome spriječila.

Tokom potjere niko nije ozlijeđen, oštećena je rampa na ulazu u Hrvatsku, a razlog dugotrajne potjere je taj što je policija vodila računa o sigurnosti drugih učesnika u saobraćaju.

Naš portal saznaje da je uhapšeni vozač državljanin Srbije, te da je autocestom vozio brzinom od preko 250km/h.

foto: 24sata.hr

Podijelite članak