Filmsko bjekstvo: Robijaši pobjegli kroz plafon WC-a i nestali bez traga

Zatvor Ilustracija

Ni poslije dvadeset dana od filmskog i spektakularnog bjekstva iz Okružnog zatvora u Kruševcu, policija nije locirala ni uhapsila dvojicu osuđenika Slavišu Stanisavljevića i Dobricu Budimca, koji su uspjeli da pobjegnu iz ove kazneno-popravne ustanove kroz rupu na plafonu toaleta koju su sami iskopali.

Da stvar bude nevjerovatnija, jedan od odbjeglih osuđenika je u kontaktu sa svojim braniocem, advokatom Aleksandrom Šćekićem, koji je za Novu.rs potvrdio da su obojica osuđenika još uvijek u bjekstvu.

„Još uvek su u bekstvu. Ja se čujem sa mojim klijentom povremeno. Ništa drugo se ne dešava. Evo baš mi je njegova presuda na stolu“, kaže Šćekić.

Podsjetimo, pritvorenici Slaviša Stanisavljević (41) iz Brusa i Dobrica Sudimac (37) iz Kruševca pobjegli su u noći 24. aprila iz Okružnog zatvora u Kruševcu.

Pobjegli su tako što su napravili otvor u plafonu u toaletu i tako pobjegli iz prostorija zatvora.

Copy

„Slaviša je pobegao revoltiran odlukom jednog sudije Višeg suda u Kruševcu jer ga je neprovasnažno osudio na dugu zatvorsku kaznu samo na osnovu izjave kriminalca koji je osuđivan. Drugih dokaza nije bilo. Slaviša nema nameru da se krije i da beži, već je ovo samo njegov revolt prema toj presudi i prema takvom odnosu“, kazao je za Nova.rs advokat Aleksandar Šćekić.

Takođe je demantovao navode da se njegov klijent nalazi na teritoriji Mađarske.

Prethodni članakTuđa patnja kao materijal za identitetske bitke
Sljedeći članakKonobari, vozači i komšije – svi će moći kontrolirati imate li covid propusnicu