FILOZOFSKI FAKULTET: Profesor Besim Spahić gost tribine za studente u Zenici

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Besim-Spahic-za-Panoramu-01-IS-637x369

Unija studenata Univerziteta u Zenici, uz podršku Amnesty international-a, organizovala je danas javnu tribinu o korupciji, u amfiteatru Filozofskog fakulteta. Gost uvodiničar bio je prof. dr Besim Spahić, redovni profesor na Fakultetu politilčkih nauka u Sarajevu.

– Tribina je o korupciji, najvećoj bolesti našeg društva. U svim relevatnim izvještajima se navodi da je BiH u samom vrhu kada je korupcija u pitanju, kao i stagnacija u razvoju društva i totalna neefikasnost države i svih njenih poddsistema, jer je bazirana na Dejtonskom sporazumu, odnosno na ustavu koji je njegov sastavni dio, koji onemogućava njen efikasan razvoj, – mišljenja je profesor Spahić.

– Ovo je izvanredna prilika da studenti progovore o korupciji na fakultetima ili da prijave slučajeve koruptivnih ponašanja, koje će pohraniti u kutijama postavljenim za tu namjenu. Prijave ćemo razmotriti i utvrditi imaju li osnova, – izjavio je Dino Tihić, predsjednik Unije studenata zeničkog Univerziteta, ne odričući da je takvih pojava bilo na fakultetima u Zenici. 
Profesor Besim Spahić je rado viđen gost u Zenici, a ovo je jedno u nizu njegovih gostovanja na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Zenici.

rtvze.ba