Portal 072info

Filter za kafu uklonit će smrad iz vaših cipela, pogledajte kako

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Filteri za kafu ne moraju nužno služiti samo za spravljanje ovog finog napitka o kojemu su mnogi ovisni. Uz malo mašte pretvorite ih u neutralizatore neugodnih mirisa, osvježivače rublja, krpice za brisanje ekrana ili smotuljke za nanošenje masnoće prije pečenja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

1. Riješite se neugodnih mirisa

Umjesto da stavljate cijelu kutiju sode bikarbone u hladnjak kako bi apsorbirala neugodne mirise, napravite male vrećice od filtera za kafu koje sadrže dvije, tri žlice sode, zavežite gumicom i stavite u hladnjak. Osim toga, poslužit će za uklanjanje mirisa iz smrdljivih cipela, samo stavite po jedan paketić u svaku cipelu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

2. Napravite vlastite (puno jeftinije) papiriće za osvježivanje rublja

Namočite filter za kafu u alkoholni ocat, ocijedite, pa nakapajte nekoliko kapi eteričnog ulja i ubacite u sušilicu s rubljem. To će neutralizirati mirise i rublje će mirisati svježe. Osim toga, eterično ulje djeluje antibakterijski.

3. Brišite njime ekrane, ne ostavljaju dlačice

Filteri za kafu ne ostavljaju dlačice pa su idealni za brisanje ekrana, primjerice, od iPada, prijenosnog računala, mobitela, televizora itd. Osim toga, dobri su i za brisanje ako vam se izlije malo tekućine, bolji od papirnatih ručnika.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

4. Odličan je za zamašćivanje tave ili protvana

Umjesto da maslacem direktno premazujete površinu za pečenje, izgužvajte filter za kafu, potegnite nekoliko puta po maslacu i prođite po dnu tave ili protvana. Na taj način ćete nanijeti masnoću, ali u puno manjoj količini.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME