Financijsko stanje Željka Komšića: Ima kredit od 39.100 KM a na računu ima 16.900 KM

02.10.2022., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Zeljko Komsic proglasio pobjedu kao Hrvatski clan Predsjednistva BiH. Photo: Armin Durgut/PIXSELL
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine objavila je danas izjave o imovinskom stanju 665 zvaničnika izabranih na Općim izborima održanim 2. oktobra prošle godine.

“Centralna izborna komisija BiH, u skladu sa članom 15.9 Izbornog zakona Bosne i Hercegovine omogućava da obrasci koji sadrže izjave o ukupnom imovinskom stanju budu dostupni javnosti. Centralna izborna komisija BiH nije odgovorna za tačnost podataka koji se odnose na podatke sadržane u obrascu”, stoji u sopćenju.

Objavljena baza podataka sadrži Izjave o imovinskom stanju 665 izabranih zvaničnika na Općim izborima 2022. godine uključujući i zamjenske mandate.

“Centralna izborna komisija BiH je pri objavljivanju Izjave o imovinskom stanju vodila računa o zaštiti ličnih podataka izabranih lica, u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti ličnih podataka BiH”, dodaje se u saopćenju.

Željko Komšić je prijavio stan u vlasništvu 1/2, vrijedan 120.000 KM, oko 16.900 KM na računu, i apartman u BiH, vlasništvo 1/2 vrijedan 51.000 KM. On također ima kredit od 39.100 KM.

Detaljni pregled imovinskih kartona političara možete pogledati na stranici Centralne izborne komisije BiH.