Firma iz BiH zaposlit će još 100 radnika

Podijelite vijest

Ministar privrede i preduzetništva RS Vjekoslav Petričević pohvalio je rukovodstvo kompanije “Models” iz Petrova, navodeći da njihovo ulaganje u proizvodni proces unapređuje poslovanje i opstanak na zahtjevnom inostranom tržištu, te utiče na otvaranje novih radnih mjesta, što je značajno za RS.

Petričević je zadovoljan što je firma odlučila da konkuriše za podsticajna sredstva i nabavku novih mašina, čiji iznos će za narednu godinu biti veći od ovogodišnjeg.

ČITAJ JOŠ:  PRILIKA ZA POSAO: ArcelorMittal Zenica traži direktora…

– Ovdje imamo i 100 novih radnih mjesta, a sa tendencijom širenja svakako će biti potrebna i nova – rekao je Petričević novinarima u Petrovu, gdje je posjetio fabriku kreveta “Models”, koja posluje u sastavu kompanije “Kavgiko”, prenosi Srna.

Direktor Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske Srđan Todorović kaže da je Fond sa 100.000 KM učestvovao u sufinansiranju sistema zagrijavanja pogona iz obnovljivih izvora energije u koji je ukupno uloženo 260.000 KM.

Vlasnik grupacije “Kavgiko” Arslan Kavgić iz Živinica, u čijem sastavu je odnedavno počeo da radi i pogon u Petrovu, rekao je da je plan do kraja godine imati oko 200 zaposlenih s obzirom na to da grupacija proizvode plasira na tržište EU.

ČITAJ JOŠ:  Ured za borbu protiv korupcije ZDK: Konkurs za državnog službenika