Firmama iz Zenice dodijeljeni vaučeri za uvođenje inovacija u vrijednosti od 100.000 KM

1b105898 7aee 49d8 86d4 85b45d624416sba bih nas inovacije zaokruzene
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U saradnji Ede – Agencije za razvoj preduzeća, Zeničke razvojne agencije ZEDA i Grada Zenica, a u sklopu Javnog poziva za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava (granta) iz Mehanizama za podršku implementaciji strategija razvoja malih i srednjih preduzeća (SIEM) projekta „SBA u BiH“, izvršen je izbor osam poslovnih subjekata sa kojima je zaključen ugovor o dodjeli sredstava.

Vaučeri su dodijeljeni sljedećim preduzećima iz sektora metaloprerade, drvoprerade i prehrambene industrije: Aksa d.o.o, Empress d.o.o, Fedi d.o.o. Orijent d.o.o, Rima pak d.o.o, Glovis d.o.o, DES dizajn d.o.o. i  Zenička industrija mlijeka – ZIM d.d. Ukupna vrijednost dodjeljenih grant sredstava po osnovu vaučer programa iznosi 100.000 KM, dok ukupna vrijednost projekata koji se realizuju iznosi 152.584 KM. 

ČITAJ JOŠ:  Zenica uplatila 10.000 KM pomoći Turskoj

Kroz proces uvođenja inovacija koje obezbjeđuju unapređenje postojećih ili razvoj novih proizvoda/usluga ili procesa u poslovanju pruža se podrška različitim aktivnostima, prije svega u oblasti digitalizacije procesa kao što su optimizacija i smanjenje troškova proizvodnog procesa, optimizacija procesa  evidencije  i kontrole utroška radnih sati, kreiranje i implementacija online platforme za upravljanje ljudkim resursima, program objedinjavanja prodaje i lojalnosti kupaca i  drugo. Osim toga, podržana je realizacija projekata koji se odnose na rebrendiranje i modernizaciju brenda, te drugi vidovi unapređenja u oblasti marketinga. U toku je realizacija odobrenih projekata, navode iz gradske uprave. 

ČITAJ JOŠ:  Evo kada počinje isplata dječijeg doplatka

Projekti uvođenja inovacija u preduzeća iz Zenice predstavljaju dio napora za unapređenje SBA profila Bosne i Hercegovine u dimenziji 8b – Politika inovacija za MSP, a podržani su kroz projekat „Evropski okvir za razvoj strategija i politika za mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini – SBA u BiH“ koji implementira Eda – Agencija za razvoj preduzeća, a finansira Švedska.

GODISNJICA
MARKETING