Firmi u Tuzli treba skoro 100 sezonaca: Hoće li ih uspjeti naći?

Firmi u Tuzli treba skoro 100 sezonaca: Hoće li ih uspjeti naći?

Posljednjih godina u Bosni i Hercegovini sve je teže naći radnike, što predstavlja izazov za mnoge firme u zemlji. Čak i za pronalazak samo jednog ili dva radnika, mnoge kompanije se suočavaju s problemima. Ovaj nedostatak radne snage dodatno je pogoršan činjenicom da se mnogi radnici odlučuju za sezonski rad u bh. komšiluku, posebno u Hrvatskoj, gdje su plate posljednjih godina izuzetno privlačne.

Jedna od kompanija koja se suočava s ovim izazovom je i kompanija Pannonica u Tuzli, koja upravlja panonskim jezerima.

Očekuje se da će pronalaženje dovoljnog broja radnika biti ključno kako bi se osigurala besprijekorna usluga za posjetitelje tokom sezone. U sklopu priprema za predstojeću sezonu, JP Pannonica d.o.o. Tuzla objavila je poziv za prijem radnika na određeno vrijeme za ljetnu sezonu 2024. godine.

Poziv obuhvata različite poslove, uključujući ugostiteljstvo, trgovinu i higijensko održavanje. Radna mjesta u ugostiteljstvu uključuju pozicije pečenjara, pomoćnih pečenjara, pizza majstora, konobara i barmana. Također se traže radnici za prodaju ulaznica, prodaju na plažnim objektima te izdavanje plažne opreme. U sklopu higijenskog održavanja, traže se kupališni radnici i čistačice prostorija.

Poziv za prijem radnika otvoren je od utorka, 2. aprila, do popunjavanja svih radnih mjesta. S nadom da će uspješno pronaći potrebnu radnu snagu, JP Pannonica d.o.o. Tuzla poziva zainteresirane kandidate da se prijave i pridruže njihovom timu kako bi zajedno osigurali uspješnu ljetnu sezonu na panonskim jezerima.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS