FlyBosnia se priprema za nastavak letova, nabavljaju nove avione

FlyBosnia se priprema za nastavak letova, nabavljaju nove avione

FlyBosnia planira u narednim mjesecima obnoviti ranije operacije, odnosno letove te se nadaju dugoročnom razvoju posla, a očekuju da će nastavak letova ove kompanije pružiti prijeko potreban podsticaj vazduhoplovnom sektoru Bosne i Hercegovine. Ova relativno nova aviokompanija je igrala važnu ulogu u proljeće 2020. godine, u vrijeme globalnih zabrana kretanja kada je učestvovala u prijevozu medicinske opreme i potrepština za borbu protiv pandemije.

Zrakoplovni profesionalac Haris Čoloman preuzeo je vodeću palicu u ovoj kompaniji prošlog ljeta, a o njegovim razvojnim planovima FlyBosnia kompanije je razgovarao sa EX-YU Aviation News.

Kazao je da planiraju nabaviti četiri aviona Airbus A320 do kraja ove godine, a da bi prva dva trebalo da stignu u januaru i aprilu. Preostala dva očekuje tokom četvrtog kvartala 2021. godine.

Odmah po isporuci aviona, procjenjuje, bit će i obnovljeni redovni letovi.

“Već smo potvrdili letove za Španiju i Italiju, a očekujemo i ponovno otvaranje naših glavnih tržišta – Evropske unije i zemalja Zaljeva, odnosno Saudijske Arabije, Katara, Kuvajta, Ujedinjenih Arapskih Emirata i drugih”, kazao je on dodavši da je u planu i veća količina charter letova.

Novi avioni FlyBosniae bi trebalo da budu stacionirani na aerodromima u Sarajevu, Mostaru i Tuzli.

Klix.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS