94FF7D8F C631 4077 8B8F 1F318D7AC8E7
AUTOR: K.H.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
Kurbani 2021

Zbog nemogućnosti da koristi avion koji ima, aviokompanija FlyBosnia unajmila je nedavno avion od portugalske charter aviokompanije Hi Fly. Potvrdila je ovo za Klix.ba Aida Cvijetić, glasnogovornica kompanije FlyBosnia.

“Prvi avion je parkiran na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, za njega se čeka samo administrativna procedura koja je uobičajena kada aviokompanija uzme neki avion, ali i to će uskoro biti gotovo. Drugi avion smo unajmili, odnosno on leti pod sponzorstvom kompanije FlyBosnia, da obavlja letove dok se ova administrativna procedura za prvi avion ne završi”, kazala je Cvijetić.

Podsjetila je kako je prvi let ove aviokompanije, nakon višemjesečne obustave letenja zbog pandemije, obavljen 17. juna na liniji Sarajevo – Hurgada u Egiptu te je istakla kako se letovi na svim linijama na kojima saobraćaju odvijaju sasvim normalno.

“Ništa još nije otkazano, s tim da sada letimo avionom koji smo unajmili. Dakle, leti druga aviokompanija, ali pod našim sponzorstvom. Sljedeći let koji organizujemo je onaj 25. juna za Hurgadu te 27. za Rijad. Letovi se odvijaju i na redovnim linijama, ali organizujemo i charter letove”, istakla je Cvijetić.

Podsjetimo da je aviokompanija FlyBosnia ranije bila u problemima zbog velikih dugovanja sarajevskom aerodromu, međutim to je, kako kaže Cvijetić, sada riješeno.

“Sva dugovanja aerodromu su izmirena, sada je sve na nuli i sve je riješeno”, potvrdila je.