Fojničanin Adem Salčinović nosi obuću broj 52, Jusuf Nurkić ga obradovao novim patikama

Adem Salčinović iz fojničkog naselja Dusina ima velike probleme pri kupovini nove obuće, jer ovaj čovjek od dva metra i 150 kilograma nosi obuću broj 52. Za njega su čuli brojni građani u BiH i svijetu pa su mu bez premca odlučili pomoći i obradovati ga s novim parom cipela. Među njima je i košarkaš Jusuf Nurkić.

Obuća za Adema stizala je iz Sarajeva, Tarčina, Tuzle, Gračanice i drugih gradova, ali i od košarkaša iz NBA lige. Prije 16 godina Adem je nosio i drvene cipele, a patike je posljednji put promijenio prije sedam godina.

“Prvo sam iz Sarajeva dobio pomoć od košarkaša Adaira Šetkića, on igra u Italiji, a nazvao je svog oca u Sarajevu i rekao da mi pošalje patike da ne bio hodao bos. To me obradovalo, došlo mi je da plačem”, kaže Salčinović.

Da za ovog Fojničanina dolaze bolji dani govori i činjenica da je dobio novi posao.

“Bio sam u Fojnici, imao sam nekih manjih poslova da završim. Pozvali su me u vezi posla u jednoj kompaniji, plata nije neka. Ja ću pokušati, Bože moj, bolje išta nego ništa. Idem u godine, treba mi radni staž za penzije ako je dočekam živ i zdrav”, rekao je Salčinović.

Ni najbolji bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić nije ostao ravnodušan na Azemovu priču pa mu je odlučio pokloniti patike.

“Duboku mu se zahvaljujem, probao sam patike, kao da su za moje noge krojene”, kazao je ovaj Fojničanin.

Pozive dobiva iz svih krajeva svijeta Austrije, Albanije, Njemačke, Holandije, Danske, Švedske, SAD-a, Srbije, Hrvatske…

Klix.ba