Portal 072info

FOM SDP Zenica: Radno iskustvo svima

Forum mladih SDP Zenica od 3. pa do 5. decembra, sa svojim aktivistima, promovira javnu politiku „Radno iskustvo svima“, iz razloga što mi mladi socijaldemokrati želimo da gradimo društvo jednakih šansi i prava za sve, što je jedan od osnovnih postulata socijaldemokratije.

Ovim putem pozivam sve mlade ljude kako u Zenici tako i u drugim gradovima širom BiH da nam se pridruže u radu, kako bi kreirali i provodili javnu politiku za mlade. Ovom kampanjom smo jasno opredjeljeni da radimo i doprinosimo mladim ljudima u našem društvu, jer su oni budućnost naše države. Radno iskustvo je preduslov za sticanje posla kako u privatnom tako i u javnom sektoru. Nažalost, danas samo privilegovani imaju tu mogućnost  da steknu radno iskustvo i samim tim da se zaposle.

Ono što je važno napomenuti jeste upravo to da ćemo mi, dakle, SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA ovu politiku pretvoriti u zakonska rješenja kako u FBiH tako i u RS, dakle u oba entiteta, jer želimo da omogućimo volontiranje svim mladim ljudima koji žele da volontiraju, dakle da mogu volontirati u svojoj lokalnoj zajednici, nakon kojeg bi mogli pristupiti polaganju stručnih i upravnih ispita i ispita općeg znanja, te se što prije zaposlili. Na taj način omogućit ćemo mladoj osobi priliku da ima Radno iskustvo u svojoj lokalnoj zajednici, zatim će upravo lokalna zajednica dobiti mlade, školovane ljude koji će raditi u njihovoj administraciji na godinu dana, te će građani dobiti efikasniju lokalnu samoupravu jer će imati mlade obrazovane ljude, koji će sigurno raditi sa puno više energije svoj posao u lokalnoj zajednici.

Još želim da napomenem da su ovim zakonom o Volotniranju predviđene kaznene odredbe za odgovorna lica u Općini ili Gradu, odnosno za Općine ili Gradove koji ne postupe prema odredbama ovog Zakona. Također se želimo zahvaliti Gradskoj organizaciji SDP BiH Zenica i vijećniku u Gradskom vijeću Almiru Babajiću, na pruženoj podršci.

Predsjednik GO FOM SDP BiH Zenica                                                                                                  Dino Ćatović, s.r.

 

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box