Fondacija „Sanela Redžepagić“ organizuje humanitarnu akciju povodom Dana narcisa

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Povodom Dana narcisa, Fondacija Sanela Redžepagić organizira humanitarnu akciju u Tržnom centra Džananović 30.03.2013.godine, u periodu od 10:00-12:00h.

Svrha ovogodišnje akcije je kao i do sada podizanje svijesti o prevencije raka dojke, davanje psihosocijalne pomoći sugrađankama, a ove godine akcent smo stavili na prikupljanje sredstava namijenjenim ranom otkrivanju raka dojke.

Dan narcisa u našoj se zemlji obilježava se svake godine, a novac prikupljen prodajom cvijeća koje simbolizira buđenje života i nadu, koristit će se za pomoć oboljelim ženama. U Bosni i Hercegovini od raka dojke obolijeva svaka deseta žena. Zabrinjava i podatak da je broj oboljelih te umrlih od raka dojke u porastu. Svake 2 minute u Evropi jedna žena oboli, a svakih 6 minuta jedna žena umire od raka dojke.

Pozivaju se sve žene, bez obzira spadaju li u rizičnu skupinu ili ne, da se bolje educiraju o opasnostima koju donosi ova bolest te tako podignu razinu svijesti o svom zdravlju, kao i sugrađani da svojim dolaskom daju podršku događaju.

Koristimo ovu priliku da se posebno zahvalimo na donaciji narcisa Vrtlariji Šarić iz Livna i cvjećari Orhideja iz Zenice.