Portal 072info

Formirani klubovi poslanika u Kantonalnoj skupštni

Nastavak konstituirajuće 1. sjednice 7. saziva Skupštine Zeničko-dobojskog kantona održan je danas u prostorijama Kantona. Na početku zasijedanja poslanik Samir Lemeš koji to nije učinio na prvoj sjednici, dao je svečanu izjavu. Prema usvojenom dnevnom redu, na današnjoj sjednici formirani su klubovi poslanika konstitutivnih naroda i Klub ostalih.

Klub poslanika Bošnjaka broji 30 poslanika te je za predsjednika izabran poslanik Besim Avdić, a za zamjenika poslanik Midhat Delić. Za predsjednika Kluba poslanika Hrvata izabran je Damir Jukić. Klub ima dva poslanik pa je zamjenik Ivo Tadić. Klub poslanika Srba ima jednog člana Draženku Subašić koja je predsjednica kluba. U Klub poslanika ostalih koji ima dva poslanika za predsjednika je izabran poslanik Amil Buljubašić, a zamjenik je Edhem Fejzić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na današnjoj sjednici donesena je i Odluka o imenovanju Komisije za izbor i imenovanje (kao privremenog radnog tijela do donošenja Odluke o izboru radnih tijela Skupštine). Nakon ove tačke skupštinsko zasjedanje je prekinuto na prijedlog poslanika Faruka Hodžića, predsjednika kluba poslanika DF – Željko Komšić.

Naprijed navedenim Skupština kantona je obezbijedila uslove za provođenje postupka izbora delegata u Dom naroda Parlamenta FBIH.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

zdk.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME