Forto: Ako BiH bude dio EU, možda mladi i ostanu ovdje

Forto: Ako BiH bude dio EU, možda mladi i ostanu ovdje

Predsjednik stranke, Forto, istakao je nakon sastanka da je potreba za ulaskom Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju očigledna, posebno iz perspektive mladih ljudi. On je naglasio da mladi žele iste prilike i životne standarde kao i njihovi vršnjaci širom Evrope te da je Naša stranka predvodnik u tome.

„Nema nikakve sumnje da mladi žele Evropsku uniju, jer žele kvalitet, žele ushićenje, žele sadržaje, žele kulturu, žele šanse, jednostavno žele ono što mladi širom Evrope imaju. Ne libim se reći da je Naša stranka najevropskija stranka u Bosni i Hercegovini, želimo mladima pružiti ono što traže. Naše guranje BiH u Evropu, bez obzira na neke otpore koje imamo iznutra, upravo trebaju da prepoznaju mladi i da zajedno uspijemo u tome da za 15 godina mladi, koji će živjeti u Evropi, žive u BiH u Evropi, a ne da idu u druge države.“

Timur Vilić, predsjednik Foruma mladih, dodao je da su EU i NATO integracije nulti prioritet za mlade u Bosni i Hercegovini. On je naglasio da mladi ljudi žele biti dio evropske porodice te da je ključno pokazati evropske vrijednosti kroz lični primjer i političku praksu.

„Mladi će uskoro živjeti u EU, pitanje je samo hoće li to biti u BiH ili nekoj drugoj zemlji. Moramo kroz lični primjer pokazati da smo dio evropske porodice, a kroz političku praksu i vlastito ponašanje živjeti evropske vrijednosti. Mi u Našoj stranci smo spremni za velike izazove koji su pred našom zemljom i o tome smo danas razgovarali sa predsjednikom Fortom. Samo zajedničkim radom možemo pomjeriti granice Evrope.”

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS