AUTOR: K.H.
DATUM: kol 14, 2021 @ 12:00
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto obratio se građanima na Facebooku prigodnom porukom zbog dva današnja događaja koja se dešavaju u glavnom gradu naše zemlje.

– Poštovane sugrađanke i sugrađani, dragi ljudi,

Ove subote, 14. augusta, u našem gradu će biti održana treća “Bh. povorka ponosa”, a bit ćemo svjedoci i okupljanja građana koji će doći na “Protest časti i ponosa”. Naše ulice su dovoljno široke da na njima svoje mjesto mogu pronaći svi koji to žele. Na ovo želim podsjetiti. Diskriminacija je udar na ljudsko dostojanstvo. Ne smije je biti u jednom civiliziranom društvu, demokratiji, u zemlji koja više nije u ratu i koja ima tradiciju i kulturu razumijevanja i prihvatanja različitosti.

Kanton Sarajevo vidim kao sredinu koja okuplja i u koju su dobrodošli svi ljudi dobre volje bez obzira na porijeklo, vjeru, naciju ili rodni identitet. Vjerujem i da smo područje kulture i civilizacijske širine. Ove subote će se čuti različiti glasovi, ali smatrajmo ih festivalom demokratije. Različitost je naše bogatstvo, možemo mnogo toga naučiti o sebi, ogledajući se u drugima.

Želim vam svima ugodno vrijeme u našem glavnom gradu. Podsjećam da svakako poštujete propisane epidemiološke mjere i, ako niste, vakcinišite se što prije kako bismo što prije mogli ponovo živjeti normalan život, bez ograničavajućih mjera, u društvu tolerancije u kojem niko neće biti sam, napušten, diskriminiran ili marginaliziran.

Pozivam vas da zajedno idemo prema tom cilju. Nema odustajanja – naveo je Froto na Facebooku.

5D0F9538 E31C 4D84 B9B2 C258FDED3AC6
LIDER