Portal 072info

Forum Građana Zenice: Katastrofe se rješavaju drakonskim kaznama

Forum Građana Zenice oglasio se saopćenjem u vezi s tehnološkim incidentom koji je proteklih dana donio novo zagađanje zraka iz proizvodne zone kompanije ArcelorMittal Zenica.

Forum Građana izrazio je negodovanje i razočarenje, kako sa šokantnom emisijom štetnih sastojaka, tako i s vrlo površnim i šturim saopćenjem iz ArcelorMittala.

– Katastrofe se rješavaju drakonskim kaznama i smjenom dijela rukovodstva odgovornog za nastanak istih, uz obavezu da će se učiniti sve da se tako nešto ne ponovi. Smatramo da građani ovog grada imaju pravo na zdrav život, a posebno treba naglasiti da zaslužujemo da budemo zastićeni od strane naših vladajućih organa, koje smo mi birali i kojima smo dali povjerenje – ističu u saopćenju iz Foruma Građana Zenice.

Njihovo negodovanje i razočarenje je “udvostručeno pasivnosću vladajućih i odgovornih institucija i neodlučnošću istih da se protiv prekršitelja poduzmu zakonske mjere”.

Oni navode da katastrofa izazvana havarijom u pogonu ArcelorMittala, “koliko god da je štetna, manje boli od osjećaja da su iznevjereni od strane onih koji su postavljeni tu da štite interese građana”.

Fena

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box