Portal 072info

Fotka koja vam može spasiti život

Iako je rak dojke tema kojoj se nastoji posvetiti što više prostora, identificirati moguće simptome na vlastitim grudima još uvijek nije lagan zadatak. Upravo zato londonska dizajnerica Corrine Ellsworth Beaumont dosjetila se izvrsne ideje – pokrenula je kampanju koja simptome bolesti prikazuje na limunima!

Kvržice koje su najčešći simptom raka, nisu jedini. Ostali simptomi uključuju crvenilo kože, istaknute vene, modrice, osjećaj vrućine…Najčešće simptome dizajnerica je prikazala pomoću par komada voća i digitalne manipulacije.

Zašto baš limuni? Rak dojke pojavio se nekoliko puta u obitelji ove dizajnerice, a kada se htjela bolje upoznati s bolešću i njezinim simptomima, nije nailazila na jednostavno objašnjenje. Potom je shvatila i da jaka cenzura i  nerazumijevanje ženske golotinje na društvenim mrežama u ovom kontekstu stvaraju dodatnu zapreku k javnom informiranju i dostupnosti detalja o problemu.

“Razmišljala sam o svakakvim eufemizmima – vrčevima, dinjama. Ali, znala sam da mi treba nešto što se još nije iskoristilo”. Kopajući po knjižnicama i nakon brojnih razgovora s različitim medicinskim stručnjacima, rezultat je postao viralan. Kampanja je do sad, samo na Facebooku, dostigla skoro 8 milijuna ljudi.

 

Podijelite članak