Fotke zbog kojih su je masovno skidali s liste ‘prijatelja’, no njoj nije žao

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

0100007.48
Beth Whaanga majke je četvero djece kojoj je rak dojke dijagnosticiran na njezin 32 rođendan prošle godine. Liječnici su otkrili da je nositeljica gena BRCA2, zbog kojega je Angelina Jolie prošle godine napravila dvostruku mastektomiju.

Beth je imala dvostruku mastektomiju i operaciju rekonstrukcije grudi u studenom prošle godine te histerektomiju (odstranjivanje maternice) ubrzo nakon toga, zbog čega joj je tijelo puno ožiljaka.

Umjesto da se sakrije, ona i prijateljica fotografkinja Nadia Masot osmislile su projekt ‘Ispod crvene haljine’ kako bi pokazale posljedice operacije te se nadaju da će im se još žena pridružiti.

Fotografije svog golog tijela objavila je na Facebooku, a uz njih je napisala:

‘Fotografije sadrže toples materijal, ali nisu namijenjene da budu seksualne. Cilj ovog projekta je podizanje svijesti o raku dojke. Ako su vam uvredljive, molim vas da ih sakrijete sa svog feeda.

Svakoga dana prolazimo pored ljudi. Oni se čine normalnima, ali ispod odjeće ponekad njihova tijela govore drugačiju priču. Stari i mladi, godine nisu bitne, samopregled je od vitalne važnosti. Može se dogoditi vama.’

Samo nekoliko sati nakon toga, slike njezinog tijela prijavljene su administraciji Facebooka, a izgubila je i preko stotinu ‘prijatelja’.

0119007.63