FOTO: A1 LIGA: BH Start 61-63 Play OFF (29:31)

FOTO: A1 LIGA: BH Start 61-63 Play OFF (29:31)
FOTO: Benjamin Hazić
FOTO: Benjamin Hazić
FOTO: Benjamin Hazić

U okviru 8. kola košarkaške A1 lige u dvorani na Bilmišću odigrana je utakmica između domaćina, košarkaškog kluba BH START i gostiju iz Sarajeva ŽKK Play Off.

Košarkašice Play Off-a su u dosadašnje dijelu lige zabilježile sve pobjede, dok su naše Zeničanke imale samo jedan poraz i to od današnjih protivnica u trećem kolu. Utakmica na Bilmišću je od samog početka bila napeta. Možemo reći da se igralo poen za poen, koš za koš, ali zahvaljujući brzini i dobrom pregledu terena igračice BH Starta uspijevaju da rezultat na kraju prve četvrtine okrenu u svoju korist. Druga četvrtina je važila za “krizni period” domaćina, ali bez obzira na to, one su uspjele da rezultat drže pod kontrolom. Razlog pada koncentracije domaćina je uzrokovan različitim faktorima, od umora, pa do sudaca koji su prema mišljenju svih prisutnih ofirno sudili za goste. Međutim, pred kraj druge četvrtine Zeničanke se bude i na polovini susreta rezultat je glasio 29:31.

Nakon odmora i odličnih instrukcija trenera domaćina, Zeničanke se bude, te odličnom taktikom u odbrani i napadu uspjevaju da sačuvaju svoj koš, a u protivnički ubace mnoštvo lopti. Rezultat na kraju treće četvrtine je glasio 42:37. Gosti su uspjeli dati samo tri koša.

Zadnja četvrtina ovog susreta je bila i više nego napeta i unosila je nemir kako na klupama obje ekipe, tako i na tribinama i terenu. Imali smo priliku gledati sličnu, samo bržu igru, kao onu u prvoj četvrtini. “Sjevali” su koševi na obje strane, pa ni objektivni posmatrač ne bi mogao izabrati koja je ekipa bolja. Međutim, pri rezultatu 61:60 gošće uspijevaju doći do lopte i u zadnjim sekundama ubaciti tricu za konačan rezultat 61:63.

KK “BH Start” Zenica sastav: Ćorović Anida 27; Jaganjac Almedina 3; Kahrić Amna; Adžemović Ilma; Brkić Adna; Nizamić Eni; Hajder Mia; Kovačević Nedžla 25; Heljić Sara; Pripoljac Tea; Mehanović Amela 6; Solo Nejra -cap.
Trener: Solo Mahir
Pomoćni trener: Omerčević Almir

Ovo je zaista bila jako teška utakmica za Zeničanke, ali iako je poraz zabilježen na papiru, one su naše pobjednice. Dovoljno je bilo biti objektivan i vidjeti šta se dešava na terenu, a o ćemu ne bih diskutovao, jer mislim da nisam kompetentna osoba za to. Sve u svemu BH Start je odigrao odličnu utakmicu, a ne sumnjamo da će tako biti i u nastavku lige.

TABELA A1 LIGE PRIJE DANAŠNJE UTAKMICE:

1 ŽKK Play off 6 6 0 12
2 KK BH Start 5 4 1 9
3 ŽKK Bugojno 5 2 3 7
4 ŽKK Konjic 6 1 5 7
5 ŽKK Impuls 5 1 4 6
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica