AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Sport / Svijet

Delegacija N/FSBiH predvođena predsjednikom Elvedinom Begićem, selektor Safet Sušić i nekoliko igrača su stigli danas u Sarajevo nakon završetka učešća na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, javlja Anadolu Agency (AA).

Na sarajevskom aerodromu su ih dočekali navijači i brojne novinarske ekipe koje su željele čuti utiske selektora Sušića i igrača nakon prvog nastupa bh. reprezentacije na velikom takmičenju.

Na aerodromu se okupilo blizu 200 navijača koji su selektora i igrače dočekali aplauzom i skandiranjem “Bosna, Bosna”. Navijači su iskoristili priliku da se slikaju sa Avdijom Vršajevićem i Tonijem Šunjićem.

Bh. delegacija je kamp u brazilskom gradu Guaruji napustila u četvrtak, odakle je preko Sao Paula i Minhena stigla u glavni bh. grad. Dio igrača je delegaciju napustio u Minhenu odakle su otišli svojim domovima ili na odmor.

Na premijernom nastupu na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, Zmajevi su upisali dva poraza i jednu pobjedu uz gol razliku 4:4, što je bilo dovoljno za treće mjesto u grupi F. Prvu, historijsku pobjedu BiH je zabilježila u trećem kolu protiv Irana rezultatom 3:1.

Strijelac prvog gola bh. reprezentacije na mundijala bio je Vedad Ibišević, na legendarnom stadionu Maracana protiv Argentine. U strijelce su se još upisali Edin Džeko, Miralem Pjanić i Avdija Vršajević.
AA
[Galleries 356 not found]