FOTO: Emotivan doček Amine Halilić iz Turske

FOTO: Emotivan doček Amine Halilić iz Turske
FOTO: Benjamin Hazić
FOTO: Benjamin Hazić
FOTO: Benjamin Hazić

Godine borbe sa teškom bolešću srca mlade Zeničanke, Amine Halilić, konačno su završene nakon što je prije 15 dana Amina otišla u Tursku na kliniku ACIBADEM kako bi bila podvrgnuta operativnom zahvatu srca.

Veliko nestrpljenje vladalo je u porodici Halilić, rodbini i prijateljima budući da je preostalo da Amina izvrši posljednje pretrage u Turskoj kako bi mogao biti izvršen operativni zahvat srca. Dobre vijesti odmah po dolasku Amine u Tursku stigle su sa klinike ACIBADEM budući da je doktor dao zeleno svjetlo za operativni zahvat. Tako je Amina 10. aprila podvrgnuta robot operaciji srca, koja je uspješno završena.

Nakon postoperativnog perioda, Amina je danas zajedno sa svojom majkom stigla iz Turske u Zenicu. Tako je ovaj veliki dan dočekan u krugu porodice i prijatelja, a pohvalan je i dolazak razrednika I-2 Druge gimnazije, Dženisa Imširovića. Amini su prijatelji iz razreda priredili i iznenađenje dočekavši je u njenoj kući što je svakako bio jedan od najemotivnijih trenutaka.

Amina i njena majka nisu krile sreću što se sve uspješno završilo, tako su suze u očima majke i Amine uistinu bile suze prouzrokovane zbog sreće što je ova teška bitka konačno završena i što je iz ove priče porodica Halilić na čelu sa gradom izašla kao pobjednik.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica