FOTO: Radovi na GGM-u u Lukovom Polju

FOTO: Radovi na GGM-u u Lukovom Polju
248174_155331284645624_1765930006_n
FOTO: Eldar Tutnjić

Obzirom da je grad Zenica savakim danom sve više posvećena Glavnoj gradskoj magistrali i da se polako ali sigurno završavaju radovi na ovim dionicama, tako je i u četvrtak započelo nanošenje asfaltnih slovjeva na kružnoj raskrsnici Lukovo Polje i to u dijelu Goraždanske ulice.

Tog dana došlo je do izmjene i saobraćaja na ovom dijelu grada, što je potpomoglo u što bržem završavanju ove dionice.

Izgradnja glavne gradske magistrale u Zenici je izuzetno cijenjena kao jedan od najvažnijih saobraćajnih projekata u historiji Zenice, i kako ističu bez kojeg bi ovaj grad za nekoliko godina dospio u saobraćajni kolaps. Do danas, sve teče planiramom dinamikom. Jedina stvar koja bi mogla dovesti do probijanja roka izgradnje je neriješena eksproprijacija na jednom dijelu saobraćajnice.

Ono što je vrijedno spomena jeste da je ukupna dužina GGM-a  7,85 kilometara, od čega je 3,25 kilometara gradska dionica. Isto tako, izgradit će se put sa četiri kolovozne trake i razdjelnim ostrvom, dva rondoa, raskrsnicama, pješačkim stazama i pratećom infrastrukturom, a jedan dio ovih stvari je već odrađen.

Firma koja je u timu za izgradnju koridora Vc „Euroasfalt“ pored ovog posla, radi još i na šest lokacija, poddionica koridora Vc.

„Uspješno završavamo dio puta na južnom dijelu koridoru Vc i na graničnom prijelazu Bijača, gdje će za nekih 15 dana biti tehnički prijem. Pored toga radimo na dijelu autoputa Tarčin- Vlakovo, gdje je završeno 15 posto posla. Radimo i drugu fazu tunela Vijenac, kao i dio autoputa Drivuša- Gorica, koji uskoro završavamo“, istakao je Enver Ajanović, tehnički direktor za izvršne poslove u firmi Euroasfalt.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica

POVEZANE OBJAVE