FOTO Rambo u SNSD, Einstein u SDA, Žil Vern u DF-u, Heri Poter iz Naše stranke…

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Predizborna kampanja u BiH je počela zvanično 2. septembra, a osim plakata izlijepljenih po BiH – društvene mreže vrve od kanidata za razne pozicije u lokalnoj vlasti.

Svi žele biti birani i izabrani, a vjerovatno ste i ivi primijetili da barem 20, 30 posto vašeg news feeda na Facebooku zauzimaju vaši prijatelji – za koje niste ni znali da su politički aktivni, a ove godine nalaze se na listi -te i te- stranke.

Uz to, uvijek je na dnevnom redu i zdrava zezancija, i humor koji je uvijek jača strana domicilnom stanovništvu. Primijetili smo bend Billy Andol iz Sarajeva, koji je na svom Facebooku kreirao sopstvenu listu kandidata za lokalne izbore 2016.

Prvo je pomenuti bend kandidaturu Jale Brata ocijenio ocjenom 1, zbog pravopisne greške na plakatu. “Prestavnik” je pisalo umjesto predstavnik, kod muzičkog kompozitora i producenta.

Vjerovat ćemo da je to inspiracija za seriju montiranih fotografija koje na humorističan način pokazuju neku drugu stranu izbora u BiH.

Sve je krenulo od posta 3. septembra, kada se Albert Ajnštajn kandidovao za Općinski odbor SDA u Starom Gradu. 

Zatim je uslijedila cijela serija holivudskih i svjetskih junaka koji su se našli na Billy Andol listi za lokalne izbore 2016.

Džon Rambo je kandidat SNSD-a u Gradskom odboru Bijeljina, Valter Vajt iz Brejking Bed serije je u Općinskom odboru Novi Grad, SDP, Stiven Hoking je u stranci Za boljitak u Posušju, Žil Vern je za Općinski odbor Tuzla ispred DF, Ernesto Gevara je za Općinski odbor SDA Ilidža, a za Općinski odbor Bugojno kandidovao se i Heri Poter iz Naše stranke. Bruce Lee je (logično) u Mostaru, na listi za odbor ispred HDZ-a. 

Na listi je i jedan sportista, Skoti Pipen, u PDP za Općinski odbor Trebinje, dok je pokojni Elvis Prisli kandidat za Općinski odbor Busovača ispred HSS-a.

Ko li će se još kandidovati do konca mjeseca, saznajte na FB stranici benda Billy Andol.

GODISNJICA
MARKETING