Portal 072info

FOTO: Rukometaši Čelika bolji od Gradačca

IMG_3673Večeras je u okviru drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše, rukometni klub Čelik ugostio Gradačac.

U drugom kolu rukometaši Čelika su uspješno savladali Rukometni klub Gradačac, te bodove zadržali u Zenici. Čelik je susret započeo sa najboljom postavom koja je već u prvih nekoliko minuta skoro pa riješila pitanje pobjednika. Iako je sam start utakmice bio dosta izjednačen (nakon četiri minuta igre 1:1) Čelik uspijeva da se digne iznad Gradačca, te bez ikakvog straha ode na poluvrijeme.

Slična igra se nastavila i u drugom dijelu susreta gdje je Čelik od početka povećavao prednost zahvaljujući odličnim intervencijama Enesa Sirće na golu koji je odbranio par kontra napada, te sedmerac.

Međutim, na sredini drugog dijela Čelik gubi koncentraciju, te se Gradačac polahko približava, ali već davno stečena prednost Čelika nikome nije zadavala brige ili stavljala upitnik na pitanje pobjednika. Priliku da se dokažu imali su i mladi igrači Čelika. Harun Alihodžić, kadet Čelika, je postigao jedan pogodak sa linije sedam metara, te golman, Ajdin Tufekčić upisao jednu odbranu. Svakako da je to mnogo s obzirom da je u pitanju njihova prva prvenstvena utakmica.

Čelik je bez problema savladao Gradačac i to rezultatom 34:31. Najbolji u ekipi Čelika je bio Hurem sa postignutih 11 pogodaka. Podsjećamo, Hurem je pojačanje koje je stiglo iz Rukometnog kluba Bosna Visoko. Na drugoj strani, najbolji je bio Šijaković koji je također postigao 11 golova. Još jedna bitna situacija koja je obilježila susret je crveni karton na strani RK Čelik, a koji je ‘zaradio’ Mirza Dervenčić nakon trećeg isključenja.

Nadamo se da će se ovakva, možda i bolja igra Čelika, nastaviti i u ostalim kolima Premijer lige, te da će postati novi/stari prvaci Premijer lige.

Pogledajte fotogaleriju iz Arene koju je za vas priredio Benjamin Hazić:

Nastavljena potraga za tijelom Amara Kozlića

Podijelite članak