Skandal na UKC Tuzla: Djevojci u grudima nakon operacije ostala silikonska cijev (FOTO)

7B824C46 473B 4406 B335 D1A7441A14F2
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Djevojka iz Tuzle, Selma Cifrić Mujezinović, odlučila se da podijeli svoje neugodno iskustvo na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli. Njenu ispovijest pročitajte u nastavku, piše crna-hronika.info.

“Dragi prijatelji i poznanici,

Mislim da je bitno da svi ovo procitate zbog vase sigurnosti kada Vi ili neko Vas nazalost dodje na UKC Tuzla.

Pocetkom 2020. godini sam otkrila okruglu tvorbu u lijevoj dojci. Odradila sam sve potrebne pretrage izmedju ostalih i biopsiju koja je pokazala da se radi o dobrocudnom tumoru (fibroadenom) i sugerisano mi je da je bolje da je otklonim, na sto sam pristala. Zbog pandemije to se malo oduzilo, ali 29.11.2021. sam dobila termin za operaciju.

Nakon svih prikupljenih nalaza i odobrenja od strane anesteziologa, 29.11. 2021. primljena sam na Kliniku za plasticnu i maksilofacijalnu hirugiju UKC-a Tuzla. Operativni zahvat je odradjen 30.11.2021. u lokalnoj anesteziji bez ikakvih komplikacija, hvala Bogu. Isti dan sam i pustena kuci (dio otpusnog pisma na fotogafiji ispod, jer nemam ga sa sobom trenutno pa sam pronasla samo ovu fotografiju). Cijelo osoblje na ovom odjeljenju je bilo jako brizno i ljubazno, bez izuzetaka. Narednu sedmicu sam isla svakodnevno na previjanja u svoju ambulantu.

6. decembra sam dosla na kontrolu kod prof. dr. sci. prim. Adija Rifatbegovica, gdje je nakon brzinskog pregleda receno da je sve uredu i da rana dobro izgleda. Pitala sam da li smijem putovati krajem decembra, potvrdio je da mogu bez problema. Oporavak je tekao veoma dobro, bez ikakvih bolova ili komplikacija. Rana je polako zarastala.

Dana 20.1.2022. godine primjecujem da rana idalje na jednom dijelu nije zacijelila, sto je jako cudno, jer su svi konci spali i veci dio rane je potpuno zacijelio (fotografija ispod). Pogledam malo bolje i uocim neku silikonsku traku, nakon par dodira odlucim da povucem jer izgleda jako debelo, i tada izvucem silikonsku cjevcicu od nekih cca. 10 cm iz svoje dojke (fotografija ispod). Ja nisam ni znala da je imam, ocigledno niko od osoblja nije ni pridavao paznju tome. Danas sam saznala da se to trebalo izvaditi na kontroli 6.12.2021.

Ja sam to izvadila sama, danas, skoro dva mjeseca poslije. Moja sreca je sto sam redovno pregledala svoju ranu i sto se nista nije inficiralo, hvala Bogu. U mom tijelu je bila silikonska cjevcica skroro dva mjeseca zbog necijeg nemara. Mogla sam dobili infekciju, moglo se mnogo vise iskomplikovati, a rekli su mi da je sve uredu.

Krajnje je vrijeme je da se ljudi pocnu posvecivati svome poslu. Ako ste nezadovoljni svojim poslom ili uslovima rada, bolje napustite nego sto cete nekog pacijenata ostetiti. Ovdje se radi o ljudima i o njihovim zivotima. Zar treba da se desi nesto strasno da bi neko regaovao?

Kontaktirala sam i UKC, pa cemo vidjeti da li cu dobiti odgovor ili ce i ovo zataskati!?

Ko je odgovoran? Dosta je!” – zaključila je mlada Selma.