AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Sport / Svijet

Selektor Safet Sušić danas je odlučio igrače “počastiti” treningom na pješčanoj plaži u Guaruji, brazilskom domu bh. reprezentacije.

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine danas su obavili lakši trening na pješčanoj plaži u neposrednoj blizini hotela Costa Classique, bazi bh. reprezentacije, javlja specijalni izvještač Anadolu Agency (AA) iz Brazila. Treningu su prisustvovali svi igrači osim Emira Spahića, koji je bio na poštedi zbog povrede članka lijeve noge.

Trening bh. reprezentativaca je pratilo dosta novinara i ljubitelja fudbala, među kojima su bili i prvi bh. navijači koji su stigli u grad na obali Atlantskog okeana. 

Pune ruke posla imali su oficiri za sigurnost N/FSBiH Mirsad Ćatić i Žarko Laketa, koji su pretrčali skoro koliko i igrači kako bi na distanci držali radoznale novinare što je bio zahtjev selektora Sušića.

Kako javlja reporter AA, trening je protekao u odličnoj atmosferi. Igrači su bili vrlo raspoloženi, a društvo su im pravili psi lutalice, koji su bezbrižno trčali zajedno s bh. zvijezdama.

Ovo je bio posljednji trening uoči utakmice protiv mladog tima Santosa koja će biti odigrana u 18 sati po lokalnom vremena u trening kampu u Guaruji.

 [Galleries 346 not found]