Fra Marinko Leko posjetio porodice stradalih mladih Posušaka: Preminuli su za stolom

Screenshot 3 1435

Fra Marinko Leko, župnik župe Sv. Ivana Krstitelja u Rakitnom, kazao je u razgovoru za “Avaz” da je šestero od osam mladih ljudi koji su stradali u vikendici u Tribistovu iz njegove župe. 

– Drugo dvoje je iz Posušja. To je bila jedna vrlo lijepa ekipa, zajedno su se držali, vrlo pozitivna. Željeli su zajedno dočekati Novu godinu – rekao nam je Leko.

Dodaje da je velika tuga i žalost te da je mnogo rodbine u svakoj kući koja dolazi da izrazi sućut porodicama stradalih mladića i djevojaka.

– Jutros je jedan od roditelja rekao je da ih je bilo sedam za stolom dok je jedan pao dole jer je na kraju klupe sjedio. Što se tiče sahrane zavisi o obdukciji. Čini mi se da će sprovod biti prekosutra, bilo mi je najvažnije da li se slažu da se organizira zajednički sprovod. Služba Božija će biti izvan crkve, radi ovog vremena. Ali i da nije korone, toliko je zanimanje u Hercegovini, pogotovo ovdje bliže Posušju, da će biti svijeta, što kaže naš narod, kao pljeve. Zbog toga se nije moglo ni pomišljati da služba Božija bude unutra, nego ispred crkve – rekao nam je Fra Marinko.

Avaz