Francuzima godišnji odmori u inozemstvu i dalje pod znakom pitanja

Francuska je danas saopštila da je prerano reći da li će ovog ljeta biti moguć godišnji odmor u inozemstvu dok se Evropom širi treći talas pandemije virusa korona.

Iako su mjere restrikcije uvedene u mnogim evropskim zemljama što otežava oporavak turizma vlade se bore da odrede vremenski okvir za postepeno otvaranje nacionalnih granica.

“Ja ne mogu da kažem kada ćemo moći da nastavimo da putuje unutar Evrope. Nadam se da će to biti ovog ljeta”, rekao je francuski ministar za evropske poslove Clement Beaune za televiziju LCI.

On je naveo da su postojeće restrikcije “nužno zlo” i da će članice EU morati da koordinišu ublažavanje mjera kada za to dođe vrijeme.

“Činimo sve što možemo kako bi se nastavila putovanja između regiona Francuske, a onda i unutar Evrope do ljeta, ali sada vam ne mogu dati tačne datume”, rekao je ministar.

Francuska je bila naposjećenija zemlja na svijetu prije udara pandemije sa blizu 90 miliona stranih turista 2018. godine. Turizam čini oko sedam odsto društvenog bruto proizvoda Francuske.

Vakcinacija u Evropi kasni za imunizacijom u Britaniji i SAD.

Britanska Vlada jučer je saopštila da građani sada mogu da razmišljaju i o rezervacijama ljetnjih aranžmana u inostranstvu.

IZVORSrna
Prethodni članakNijemci zabranili vožnju vozom svima koji ne žele nositi maske
Sljedeći članakZašto trebate posjetiti Šoltu: Zelena oaza mira bez korona-panike