Portal 072info

Frankfurt do nedjelje mora evakuirati više od 16 hiljada ljudi

Zbog planiranog deaktiviranja bombe koju su bacile američke zračne snage u Drugom svjetskom ratu u tijeku su pripreme za evakuaciju 16.500 stanovnika iz središta Frankfurta.

Bomba je otkrivena prije sedam dana za vrijeme građevinskih radova pored sjedišta Europske središnje banke u njemačkome financijskom centru. Deaktiviranje bombe predviđeno je za nedjelju, a evakuacijska zona proteže se na središte grada i duž rijeke Maine, javlja Hina.

Stanovnici domova i stariji građani koji žive u toj zoni premjestit će se u bolnice dan prije planirane operacije te moraju ponijeti važne osobne dokumente i lijekove.

Željeznički saobraćaj također bi mogao biti privremeno zaustavljen, a tramvaji, autobusi i metro od nedjelje ujutro će biti obustavljeni. Kao naknadu, evakuirani građani dobit će ulaznice za muzeje i poznati Palm Garden.

Frankfurtska vatrogasna služba dobro je pripremljena za operacije deaktiviranja bombi. U rujnu 2017. 65.000 stanovnika moralo je biti evakuirano da bi se uklonila britanska “blockbuster” bomba teška 1,8 tonu, javila je Hina. 

Podijelite članak
  • 221
    Shares

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box