Frensis Bojl, prvi bh. agent pred Međunarodnim sudom pravde: Za razliku od svog oca, Bakir prihvata malu muslimansku državu

Frensis Bojl (Francis Boyle) jedan od vodećih svjetskih pravnika, ekskluzivno je otkrio da je dobio tužbu protiv Srbije za genocid 1993., a 1994. godine su ga otpustili, međutim, kako je rekao ni dinara nikada nije uzeo. 

Bojl, prvi bh. agent pred Međunarodnim sudom pravde kaže i da je “revizija presude protiv Srbije namjerno sabotirana, kriv je Sakib Softić”.

U intervjuu na Face TV-u sa Senadom Hadžifejzovićem kaže i da je “ovo što sada traže predstavnici Hrvata nastavak Owen-Stoltenbergovog plana” i da je to “podjela BiH na tri dijela”.

– Za razliku od svog oca, Bakir prihvata malu muslimansku državu, muslimanski Bantustan. Uvjerio sam Aliju da odbaci muslimanski Bantustan. Nisam radio s Bakirom, ali je on bio pomoćnik svog oca. Zašto bi on sada prihvatio nešto što je njegov otac odbio!? Cijeli svijet nas je poslao u Ženevu da budemo uništeni. Alija Izetbegović je bio iskreni musliman, ali je bio kosmopolita. Tražio je od mene da ispregovaram Švicarsku za BiH – rekao je Boyle.

Kompletan intervju pogledajte u videu: