FUAD KASUMOVIĆ: Jedan, jedini! Čovjek od riječi i djela! Uz narod i za svoj narod!

Podijelite vijest

Ideju Fuada Kasumovića, gradonačelnika Zenice, prije dvije godine podržalo je skoro 33.000 građana koji su uvidjeli da se politika može voditi drugačije i u interesu građana. Transparentan rad, stalna investiranja u unapređenje uslova života, domaćinsko ophođenje prema Budžetu samo su neke od promjena koje su nastupile na nivou Grada Zenice otkako je njegovo upravljanje preuzeo Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Čovjek iz naroda i uz narod koji je bio spreman žrtvovati svoje zdravlje i život, pa i slobodu, samo kako bi spasio imovinu građana, dokazao je kako ima veliko srce i volju da se bori sa kriminalnom hobotnicom i dokaže da su mu građani na prvom mjestu. Zenica je u proteklom periodu preporođena, o čemu svjedoči stotine projekata u preko 70 mjesnih zajednica.

Brojni projekti realizirani u preko 70 mjesnih zajednica na području Zenice

Zanimljivo je i to kako je Kasumović promijenio i način vođenja kampanja koje se više ne zasnivaju na lažima i obećanjima nego na rezimiranju onoga šta je urađeno za građane, a projekata je, ruku na srce, bilo mnogo. Po prvi puta su brojna prigradska i gradska naselja dobila novi asfalt, kanalizaciju, pa i pitku vodu, modernu led rasvjetu, sportska i dječija igrališta… Projekti su to koje su druge politike 30 godina lažno obećavale građanima, a Kasumović dokazao da se to, kada se iskreno želi, može uraditi za kratko vrijeme. Istovremeno, nije gledao da li se radi o mjestu sa pet, deset ili stotinu kuća, baš kao ni koje su boje ili vjere ljudi kojima osigurava osnovne uslove života koje su im godinama obećavali ili svjesno nisu željeli osigurati.

Usrećio sve narode Zenice

“Zenički Tito”, kako ga nazivaju građani, dobrodošao je u svaki dio Zenice kojom uspješno upravlja više od pet godina, a sve to zbog činjenice da nema mjesta u koje nije investirao novac i unaprijedio uslove života. U Zenici je na taj način animirao i one druge politike da urade koliko-toliko jer su građani vidjeli da to može.

Prigradska naselja po prvi put u životu dobila rasvjetu

Svoje vrijeme maksimalno je posvetio slušajući probleme građana, rješavajući ih i svojim stručnim sposobnostima vraća ogromna kreditna sredstva koja je zatekao prilikom preuzimanja grada istovremeno povećavajući i stabilizirajući Budžet Grada Zenice.

Da se radi o najsposobnijem čovjeku kojeg Zenica i Zeničko-dobojski kanton imaju svjedoči i činjenica da je za kratko vrijeme riješio višedecenijski problem Zenice – grijanje grada, a novi projekat “Toplane Zenica” osim što je smanjio zagađenost grada osigurao je građanima sigurno i kontinuirano grijanje. Svoju sposobnost zenički gradonačelnik dokazuje i činjenicom da je ugovor sa novom Toplanom potpisan uz obavezu da cijena grijanja ne smije poskupiti narednih sedam godina, a upravo u ovoj godini svjedočimo najvećem skoku cijena svih energenata. Zeničani mogu mirno spavati, dok se svi drugi gradovi i zemlje bore sa ovim problemom.

Priznat i uvažen u svakom dijelu grada

Svoju energiju hrabrost Kasumović je dokazao i raskrinkavajući ilegalnu naplatu parkiranja u krugu Kantonalne bolnice Zenica, pa danas građani Zenica i ZDK ne plaćaju parking kada ulaze u bolnicu. Ovaj i brojni drugi slični potezi samo su potvrda njegove iskrene namjere da svoju stručnost, sposobnost i narodnost usmjeri na građane te im svakodnevnicu učini ljepšom.

Sve što su drugi 30 godina lagali i obećavali, Kasumović realizirao za kratko vrijeme

Pojačan mladim i obrazovanim ljudima, doktorima, pravnicima, inženjerima, sada nudi alternativu, alternativu onima koji su najveći krivci za masovan odlazak mladih, korumpirano pravosuđe, privatizovane institucije i ustanove koje su u nadležnosti Kantona. Vratiti dignitet građanima Zeničko-dobojskog kantona njegov je cilj, a u iskrenoj namjeri podržava ga armija onih koji su uvidjeli njegove sposobnosti.