A5DBB219 5E1A 456E A306 CBE1E5A455A7
AUTOR: K.H.
DATUM: stu 12, 2021 @ 10:45
KATEGORIJA: Crna Hronika
FIXGEHALT

Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) se na zahtjev Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-Dobojskog kantona uključila u potragu za radnikom iz turske kompanije Cengiz Insat.

NER FIT

Turski radnik je zajedno sa svojim kolegom bio angažiran na osiguravanju gradilišta autoceste na koridoru 5C, a nesreća se desila u ponedjeljak kada su radnici s krana, na deset metara visine pali u nabujalu rijeku Bosnu u blizini Topčić Polja, nedaleko od Žepča nakon čega je za njima organizirana potraga.

Tijelo jednog od radnika, 43-godišnjeg državljanina Turske, spasioci su jučer pronašli u rijeci Bosni, a za drugim nestalim muškarcem, državljaninom Turske, potraga je nastavljena.

Tim sa spasiocima, pripadnicima Federalne specijalizirane jedinice za spašavanje na vodi i čamcem rano jutros krenuo je s pretragom desne obale korita rijeke Bosne nizvodno od Topčic polja prema Žepču.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Potragu uveliko otežava što je rijeka Bosna nabujala usljed obilnih padavina

U potragu su od početka bili uključeni pripadnici specijalne jedinice MUP-a ZDK sa čamcima, policija ZDK, GSSkoje su čamcima pretraživali rijeku a kolege nastradalih radnika i mještani Topčić Polja, Golubinje i drugih naselja u blizin pomagali su u potrazi.

Danas će se potrazi pridružiti i tim sa sonarom iz Odjela za javnu sigurnost distrikta Brčko jer je sonar koji ovaj tim ima prilagođen za ovaj tip rijeke.

LIDER