Fudbal i vjera mogu zajedno: Na početku sezone ga je zadesila tragedija, sada postaje hafiz

D6F7870B C79A 4E30 8BE8 3A222E4EB4D7

Lijepa i pozitivna priča stiže nam iz Prve lige FBiH. Glavni akter je Sanin Klarić, rođeni Mostarac koji nastupa za TOŠK iz Tešnja. 

Klarić je na početku ove sezone doživio pravu tragediju. Bilo je to u augustu kada mu je preminula djevojka i to neposredno prije utakmice protiv Goražda.

Mladi 22-godišnjak je stisnuo zube, odigrao odličan meč te je bio jedan od najzaslužnijih zašto je ekipa iz Tešnja tada slavila rezultatom 2:1.

“Herojsku utakmicu danas je odigrao naš Sanin Klarić kojem je pred samu utakmicu preminula djevojka. Sanin je skupio snagu, odigrao utakmicu, izborio jedanaesterac te bio jedan od najzaslužnijih za današnju pobjedu TOŠK-a. Kolektiv NK TOŠK Klariću i porodici preminule želi iskreno saučešće. Uz vas smo”, saopštili su tada iz NK TOŠK Tešanj.

Klarić je inače religiozan dečko, duboko je posvećen svojim vjerskim uvjerenjima, izdržao je veliko iskušenje koje ga je zadesilo, a sada je na pravom putu da postane hafiz, odnosno osoba koja zna napamet cijeli Kur’an (sveta knjiga kod muslimana).

Ofanzivac je nedavno proučio napamet posljednje ajete i preostalo mu je da položi ispit pred Komisijom nakon čega će i zvanično steći titulu hafiza.

“Dragi naši donatori, pratitelji i svi koji pomažete naš rad od samog početka, velika nam je čast, zadovoljstvo i sreća što danas, hvala Allahu, imamo priliku podijeliti s vama jako radosnu vijest. Sretni smo jer su naš i vaš trud i zalaganje, na putu stipendiranja i podrške učenicima koji uče hifz, počeli davati svoje plodove.

Dobili smo vijest da je, naš kandidat iz Mostara, Sanin Klarić proučio napamet posljednje ajete Kur’ana. Hvala Allahu koji nas je počastio i obradovao ovom lijepom viješću. Ovom prilikom prenosimo našu neizmjernu radost na sve one koji učestvuju u projektu stipendiranja budućih hafiza Kur’ana! Sanin je primjer uspješnog momka koji je spojio sport i vjeru, učenje Kur’ana napamet.

Iskrene čestitke našem kandidatu, njegovoj porodici i muhaffizima, na ustrajnosti i dostignutom cilju.

Našem kandidatu sada predstoji priprema za polaganje i izlazak pred Komisiju Rijaseta IZ-e u BiH. Molimo Allaha da Saninu podari sabura i ustrajnosti u procesu pripreme”, saopštili su iz organizacije Stipendiranje budućih studenata.

Klarić je ove sezone bio poprilično standaradan u dresu TOŠK, do sada je nastupio na 23 utakmice uz tri gola i dvije asistencije te je pravi primjer da vjera i fudbal ipak mogu zajedno.

Inače, prve fudbalske korake je napravio u omladinskoj školi Zrinjskog, bio je član i kadetskih i juniorskih selekcija Sarajeva. Nastupao je i za prve timove Igmana i Čelika, a član TOŠK-a je od prošle godine.