Fudbal u BiH: Gazili igrača dok je ležao, trener ne pamti ovakve scene

32d803673fe40aa7cac119a5c050c037

Burno je bilo u subotu u Orahovici Donjoj gdje su meč Druge lige Federacije BiH grupa sjever igrali Orahovica 74 i Radnički Lukavac.

Meč je završen minimalnim trijumfom domaćina (1:0), a gosti tvrde da fudbal nije bio u prvom planu i da je od prve minute krenula grupa igra, vrijeđanje igrača i da je glavni sudija Kenan Hadžić “sve pogibljene startove tolerisao”.

– Naravno da su i ovoga puta prednjačili te bili vođe na terenu bivši igrači našeg kluba, Nermin Karić i Sakić Elvir, igrači koje upravo FK Radnički i afirmisao. Ništa drugačije nije bilo ni sa ostatkom ekipe domaćina (osim naravno prvog golmana). Sreća je da niko od naših igrača nije doživio težu povredu, s obzirom na to da je Adnan Nukić gažen dok je ležao na zemlji od strane Nermina Karića, dok je isti igrač zatvorenom šakom u predjelu stomaka udario i šesnaestogodišnjeg Hidanovića, o udaranju Kasumovića glavom od strane Ahmetovića ne treba niti trošiti riječi – vele iz Radničkog i nastavljaju:

– Nermin Karić je svoje frustracije, u debelo poznim igračkim godinama, liječio i vrijeđanjem svog dugogodišnjeg saigrača Adnana Šubića. Koliko je situacija bila ozbiljna i kako je izgledalo stanje na terenu, najbolje govori činjenica da je šef struke našeg kluba Samir Kuduzović od sudije u 70.minuti tražio da odsvira kraj kako bi se divljanje domaćih zaustavilo bez težih posljedica. Kuduzović je naglasio da u 30 godina karijere ovakve scene nije doživio.

Napominjemo i da je FK Radnički po završetku susreta zvaničnim putem dostavio prigovor na suđenje Kenana Hadžića. Ekipi Orahovice puno sreće u izletu u ovom rangu bh fudbala, a dvojcu Kariću i Sakiću poručujemo da ćemo mi ipak biti dobri domaćini, te se ponašati u duhu veličine i tradicije našeg kluba – zaključeno je u saopćenju kluba iz Lukavca.

Druga liga FBiH grupa sjever treći je rang bh. fudbala. Trenutni lider je Gradina iz Srebrenika sa 15 bodova više od Gornjeg Rahića na drugom mjestu.

https://www.facebook.com/fkradnicki.fanpage/posts/156529673147596
IZVORFaktor.ba
Prethodni članakKad ih jedete zajedno daju najviše nutritivnih vrijednosti: Ovo su najzdravije kombinacije namirnica
Sljedeći članakVozač ostao u čudu: “Medvjed u po Banje Luke ljudi moji…”