32d803673fe40aa7cac119a5c050c037
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Sport

Burno je bilo u subotu u Orahovici Donjoj gdje su meč Druge lige Federacije BiH grupa sjever igrali Orahovica 74 i Radnički Lukavac.

Meč je završen minimalnim trijumfom domaćina (1:0), a gosti tvrde da fudbal nije bio u prvom planu i da je od prve minute krenula grupa igra, vrijeđanje igrača i da je glavni sudija Kenan Hadžić “sve pogibljene startove tolerisao”.

– Naravno da su i ovoga puta prednjačili te bili vođe na terenu bivši igrači našeg kluba, Nermin Karić i Sakić Elvir, igrači koje upravo FK Radnički i afirmisao. Ništa drugačije nije bilo ni sa ostatkom ekipe domaćina (osim naravno prvog golmana). Sreća je da niko od naših igrača nije doživio težu povredu, s obzirom na to da je Adnan Nukić gažen dok je ležao na zemlji od strane Nermina Karića, dok je isti igrač zatvorenom šakom u predjelu stomaka udario i šesnaestogodišnjeg Hidanovića, o udaranju Kasumovića glavom od strane Ahmetovića ne treba niti trošiti riječi – vele iz Radničkog i nastavljaju:

– Nermin Karić je svoje frustracije, u debelo poznim igračkim godinama, liječio i vrijeđanjem svog dugogodišnjeg saigrača Adnana Šubića. Koliko je situacija bila ozbiljna i kako je izgledalo stanje na terenu, najbolje govori činjenica da je šef struke našeg kluba Samir Kuduzović od sudije u 70.minuti tražio da odsvira kraj kako bi se divljanje domaćih zaustavilo bez težih posljedica. Kuduzović je naglasio da u 30 godina karijere ovakve scene nije doživio.

Napominjemo i da je FK Radnički po završetku susreta zvaničnim putem dostavio prigovor na suđenje Kenana Hadžića. Ekipi Orahovice puno sreće u izletu u ovom rangu bh fudbala, a dvojcu Kariću i Sakiću poručujemo da ćemo mi ipak biti dobri domaćini, te se ponašati u duhu veličine i tradicije našeg kluba – zaključeno je u saopćenju kluba iz Lukavca.

Druga liga FBiH grupa sjever treći je rang bh. fudbala. Trenutni lider je Gradina iz Srebrenika sa 15 bodova više od Gornjeg Rahića na drugom mjestu.