Fudbaler Bayerna za 10 dana mora u zatvor

7772b6622d6cf29598a1ef8091ea2031
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Lucas Hernandez, fudbaler Bayerna, ima rok do 29. oktobra da odabere zatvor u kojem će izdržavati šestomjesečnu kaznu.

Hernandeza je sud u Španiji osudio zbog kršenja zabrane približavanja njegovoj djevojci. Njegovi advokati uložili su žalbu na presudu, ali ako ona ne bude riješena do 28. oktobra, fudbaler će morati iza rešetaka.

Madridski sud je osudio 25-godišnjeg igrača Bayerna i francuske reprezentacije Lucasa Hernandeza na šestomjesečnu zatvorsku kaznu zbog kršenja zabrane pristupa koja mu je 2017. propisana nakon što je osuđen za nasilje nad suprugom.

ČITAJ JOŠ:  Čelik se oglasio nakon što je izgubio meč za zelenim stolom: "Ne želimo biti dio pokvarenog sistema"

Prema sudskom dokumentu koji je u srijedu obznanjen, Hernandezu je odbijena žalba, zbog dvije kaznene prijave i osude vezane za slučaj nasilja iz februara 2017., dok je francuski reprezentativac bio igrač madridskog Atletica. Tada je osuđen na 31 dan društveno korisnog rada zbog napada na svoju tadašnju djevojku koja mu je postala suprugom.

Francuzu je tada izrečena i zabrana pristupa u krugu od 500 metara od njegove partnerice, koja je također bila osuđena na 31 dan društveno korisnog rada zbog fizičkog napada, nasilja i oštećivanja nekretnine.

ČITAJ JOŠ:  Azur Mahmić: San svakog mladog igrača je da debituje za matični klub

U junu 2017. Hernandez je uhapšeb zbog kršenja odredbe o zabrani pristupa, kad se sa suprugom vratio u Madrid nakon bračnog putovanja.

GODISNJICA
MARKETING