Fudbaler trotinetom ide na trening: “Svi mi kažu da sam lud”

Fudbaler trotinetom ide na trening: “Svi mi kažu da sam lud”

Japanac Jukinari Sugavara (20) nije običan fudbaler, zapravo jeste ako posmatramo njega na terenu, jer “tjera loptu, dodaje, dribla i daje golove”, neobičan je zapravo njegov dolazak i odlazak na treninge.

On to ne radi kao 99 posto profesionalnih fudbalera automobilom, već – električnim trotinetom.

Saigrači su bili u nevjerici kada su ga prvi put vidjeli na dva točka, nisu vjerovali ni kada je nastavio da dolazi trotinetom. Sada su se navikli.

“Svi (saigrači) mi kažu, ‘ti su lud’, ali ja mislim da nisam lud, mislim da sam normalan, da sam pametan”, odgovara ovaj veseli Japanac.

Ispričao je za klupsku televiziju kako je došao na ideju da dolazi trotinetom.

“Razmišljao sam da li da dolazim biciklom, ali se tako umorim, pa sam odustao. Najbolje je ovako, peške, ali elektronski pješke, to je najbolji način da idem na treninge. Trotinet je moj najbolji prijatelj”, poručuje Sugavara.

Simpatični Japanac se polako navikava na novu sredinu poslije aklimatizacije. Stigao je inače iz Nagoje.

“Kada je počela sezona, nisam igrao mnogo, ali sad imam šansu da igram, pa moram da radim dobre stvari na utakmicama. Defanzivac sam, ali pozitivno je što idem naprijed, ubacujem se, to mi je važno. Kad sam došao, nisam najbolje pričao Engleski, trener nešto kaže, ja ne razumijem, ali mi sve lijepo objasni, demonstrira, pravi je trener, kao da mi je lični trener”, kaže on, prenosi Telegraf.rs

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica