Fudbaler usred intervjua saznao da ga selektor ne vodi na EURO

de boer
Podijelite vijest

Selektor fudbalske reprezentacije Holandije Frank De Bur (De Boer) objavio je spisak igrača za predstojeće Evropsko prvenstvo. Na njemu se našlo 26 imena, a među zvanicama nema člana Aston Vile Anvara El Gazija (Anwar El Ghazi). 

El Gazi je ove sezone postigao deset golova u Premijer ligi i mnogi su očekivali da će dobiti poziv nizozemskog selektora za prvenstvo Starog kontinenta. Nevjerovatan je način na koji je fudbaler Aston Vile saznao da ne ide na Evropsko prvenstvo. Naime, tokom jednog intervjua je igraču zazvonio mobitel, on je pogledao, a to je bila poruka De Bura u kojoj je saopšteno fudbaleru da nije na spisku. 

ČITAJ JOŠ:  Američka valuta nadjačala euro: Koliko Bosna i Hercegovina ima duga u dolarima?

– U ovom trenutku te ne mogu povesti na Euro – stajalo je u poruci De Bura, dok je razočarani El Gazi skupio snage pa novinaru pored sebe rekao da mu je selektor javio da nije na spisku, te da je to sve što može reći.

Ako je ikakva utjeha, De Bur je izjavio da može povesti još jednog fudbalera, da bi 27. igrač na popisu bio El Gazi: – Ovo je popis 26 nogometaša na koje računam za Europsko prvenstvo. Što bi bilo da sam imao mogućnost pozvati 27 igrača? Mislim da bi El Gazi bio na popisu- rekao je De Bur na konferenciji za novinare. 

ČITAJ JOŠ:  Američka valuta nadjačala euro: Koliko Bosna i Hercegovina ima duga u dolarima?

Inače, Holandija je smještena u grupu C zajedno sa selekcijama Ukrajine, Austrije i Sjeverne Makedonije, dok će prije nastupa na prvenstvu Evrope odigrati dvije prijateljske utakmice, 2. juna će odmjeriti snage sa Škotskom, a četiri dana kasnije i Gruzijom.


Podijelite vijest