Fudbalska revolucija na pomolu: Utakmice bi trajale 60 minuta, a vrijeme bi se zaustavljalo

873x4001
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Bivši engleski sudija Mark Klatenburg (Mark Clattenburg) najavio je revoluciju u svijetu fudbala.

Naime, utakmice bi umjesto dosadašnjih 90 minute mogle da traju 60, zato što se igra previše prekida zbog faulova, a i simuliranja na terenu pogotovo od strane ekipa koja imaju vodstvo u finišima utakmica i na taj način žele da ga zadrže.

– Treneri su mi svašta govorili nakon utakmice jer sam dodao dva minuta, a ne tri. Igrači su se bunili, a navijači su me nazivali svakakvim imenima. Kao da je tih 60 sekundi krivo što nisu postigli rezultat kakav su željeli. Mi sudije znamo da je sudijska nadoknada sporna tema. Ekipa koja vodi želi je što manje, a ekipa koja gubi što više, napisao je Klatenburg u kolumni za britanski “Daily Mail”.

Zbog toga smatra da bi ovo bilo najbolje rješenje za sve. 

– Mislim da postoji rješenje za sve to, a to su utakmice od 60 minuta sa zaustavljanjem vremena. Tu ideju Pijerluiđi Kolina (Pierluigi Collina), FIFA i IFAB trenutno razmatraju. Vrijeme bi se zaustavljalo kada lopta izađe iz igre ili, na primjer, kada povreda prouzrokuje pauzu. Isto tako i kada sudija dodjeljuje žuti karton ili upozorava nekog. Tako bi svaka utakmica trajala jednako i ne bi bilo ovih kontroverzi, dodao je Englez, a prenose tamošnji mediji.