Fudbalski sudija optužen za pedofiliju

Fudbalski sudija optužen za pedofiliju

slika (3)

Fudbalski sudija Emir Alečković suspendovan je do daljeg zbog optužbi za pedofiliju, a nacionalni fudbalski savez poveo je protiv njega disciplinski postupak, prenijeli su sarajevski mediji.

Navodi se da je FS BiH suspendovao Alečkovića zbog prijava roditelja o navodnim uznemirujućim seksualnim porukama polaznicima škole za sudije, a u jednoj izjavi stoji i da je došlo do fizičkog kontakta izmedju Alečkovića i dječaka.
Alečković (33), koji je jedan od najboljih bosanskohercegovačkih arbitara sa licencom FIFA, zbog optuzbi za pedofiliju skinut je sa liste sudija i vraćen iz Litvanije, gdje je vodio utakmice prvenstva Evrope za omladince.

On je demantovao optužbe, a za sarajevski list Dnevni avaz naveo je da je u pitanju nesporazum i da će angažovati advokata.

– Jednostavno ćemo u daljem postupku nastojati da dokažemo da je to sve jedan nesporazum. Sve je izvučeno iz konteksta jednog razgovora s mladim momcima koje sam uvijek veličao i obrazovao. Sve ćemo dokazati u postupku koji slijedi – kazao je Alečković.

FS BiH potvrdio je da je suspendovao Alečkovića po hitnom postupku.

Izvor: Tanjug

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica