FUP i Tužilaštvo HNK raskrinkali grupu: Mostarac doveo ekipu iz Srbije da uzimaju reket

DEFFF546 204E 46B3 8F9D 22DB18325E4B
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Aleksandar Čabarkapa (40), Nemanja Mladenović (31), Aleksandar Nikolić (41) i Srđan Đurđević (45), svi iz Srbije, koji su pritvoreni u svojoj državi zbog sumnje da su 1. aprila opljačkali kuću u selu Stupnica kod Loznice, kako saznajemo, zbog reketa na području Mostara i šire predmet su istrage Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

Vode istragu

Štaviše, oni su već duže vrijeme bili pod lupom istražitelja Federalne uprave policije (FUP), a zajedno s njima i Z. G. (30) iz Mostara, za kojeg se sumnja i da je osnovao ovu grupu. Upravo je Z. G. „pao“ sa svojim kompanjonima iz Srbije nakon pljačke kod Loznice, a tamošnja policija ga je istu večer uhapsila u automobilu bh. registarskih oznaka zajedno s Mladenovićem.

Ova petorka je, kako nam je potvrđeno, nakon kompletiranja izvještaja FUP-a, putem zamolnice koncem septembra ispitana u pritvoru u Srbiji, a Kantonalno tužilaštvo u Mostaru protiv njih vodi istragu zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi s razbojništvom i iznudom.

Na meti ove ekipe bili su, uglavnom, poslovni ljudi i poduzetnici kojima su nudili „zaštitu“ uz naknadu, a nakon što su oni, mahom, to odbijali, osumnjičeni su nalazili razne načine da im uzvrate neposluh.

Izbjegli hapšenje

U Tužilaštvu HNK nastavljaju rad na ovom predmetu, a zanimljivo je to da su u posljednji tren, prelaskom granice, izbjegli hapšenje u BiH.

Inače, kako pišu srbijanski mediji, kada je u pitanju pljačka kod Loznice, osumnjičeni su da su, obučeni u policijske uniforme, upali u kuću inozemnog penzionera, za kojeg su načuli da ima veću svotu novca, a u kojoj su tukli, vezali i zatvorili u tuš-kabinu kućepazitelja i jednog gosta.

Čabarkapa, koji ima podeblji policijski dosje, u maju ove godine je u Višem sudu Beograd osuđen na 13 godina i šest mjeseci zatvora zbog iznude, iznude u pokušaju i dva pokušaja ubistva koja su počinjena u periodu 2012. i 2013. godine.

Ljubavni trougao

Za Čabarkapu mediji u Srbiji navode da je dospio u javnost kada se našao u ljubavnom trouglu s fitness instruktoricom i bivšom rijaliti učesnicom Ljubom Pantović i njenom kćerkom Aleksandrom Subotić. Kako navode, Čabarkapa je bio u vezi s Ljubom, a kada je ona 2013. ušla u rijaliti, on je započeo romansu s njenom tada maloljetnom kćerkom, koja je s njim i zatrudnjela.

GODISNJICA
MARKETING